Öt évig építették, és a hírek szerint egymilliárd fontba került a világ legnagyobb szabadtéri medencéje, amely akkora, hogy akár hajózni is lehet rajta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

A Guinness rekordok könyvébe is bekerült az a medence (ha egyáltalán még annak lehet nevezni), melyet a chilei San Alfonso del Mar resortban építtettek. A látványnak sem akármilyen mini-tó 20 olimpiai méretű medencének megfelelő hosszúságú és körülbelül 300 millió liter víz kell a feltöltéséhez.

A medencét 2006 decemberében adták át, miután öt évig tartott az építése. Ha az egymilliárd fontos építési költség nem lenne elég, éves szinten további 2 millió fontba kerül az üzemeltetés is.

A vizet természetesen az óceánból nyerik, méghozzá egy számítógép vezérelte rendszer segítségével. Melegíteni természetesen nem kell, a nap elvégzi a munkát, a hőmérséklete körülbelül 26 fokos, ami 9 fokkal melegebb, mint az óceáné.

A méretek érzékeltetése végett csak annyit tennénk még hozzá, hogy a második legnagyobb medence Marokkóban található, de az is csak fele ekkora.


Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Íme, a katari emír 250 millió fontos palotája!

A sztárműsorvezető új szerelmi fészke

Lessen be Eddie Murphy házába!

Íme, a világ legdrágább hotdogja!

A kaszinómogul 70 millió dolláros lakása