Körülbelül egy évvel ezelőtt tették vízre a világ egyik legnagyobb jachtját, a Roman Abramovics tulajdonolta Eclipse-et. A hatalmas hajóról sok mindent megírtak már, de hogy belül mi található, arról csak nagyon kevés információ szivárgott ki. Most elárulunk pár dolgot.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

Kezdjük talán ott, hogy a jachtnak (a magunk részéről inkább neveznénk hajónak...) 24 vendégkabinja van, bár ezeket meg lehet, hogy célszerűbb lenne inkább lakosztálynak hívni. A luxus persze természetes, ami viszont egészen különleges, az a minden szobában megtalálható, 1,8 méter (!!) átmérőjű tévéképernyő. Vagy legyen inkább mozi... Még egyszer: minden kabinban van...

A lakosztályok mindegyike padlófűtéses, speciális zuhanyzóval és gyémántberakásos tükrökkel ellátott.

Ha valaki ki szeretne menni a szárazföldre, azt három módon is megteheti: a levegőben (két helikopterleszálló is van a hajón), a vízen (ehhez három kisebb hajó áll a rendelkezésre), vagy a víz alatt (a hajó belsejébe dokkolható tengeralattjárók egyikével).

Nehezen nevezhetnénk hétköznapinak azt a lézerkütyüt, amelyik érzékeli, ha valaki fényképet készítene a hajóról, és a készülékre irányítva a sugarat, tönkreteszi a készülő fotót. (A rendszer egyébként természetesen kikapcsolható, azaz ha valamelyik barát szeretné megörökíteni a jachtot, azt minden további nélkül megteheti.)

Ha ne adj Isten kalózok támadnák meg a hajót, akkor működésbe lép a rakéta-elhárító rendszer, és ha minden kötél szakad, még mindig ott van a golyó- és mindenálló parancsnoki híd és központi kabin.

Ha tetszett a poszt, jöhetnek ezek is?

Ilyen egy 65 millió dolláros penthouse

Megmutatjuk Beckham eladó Rolls-Royce-át

Hawaiion vett álomotthont Steven Tyler

Válságban az európai uralkodóházak

Megmutatjuk Jennifer Aniston új házát