Repülőre ülni, néha megszállni egy szállodában a nem túl rózsás gazdasági helyzet ellenére sem nevezhető különösebb luxusnak. Azonban van mindennek egy olyan szintje, amit kevesen tapasztalhatnak meg és amivel egy átlagos utazó soha nem találkozik. Ma ezeket mutatjuk meg, kifejezetten a hotelek és a légitársaságok szolgáltatásaira koncentrálva, költői összevisszaságban.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

Luxusvillák

Rögtön kezdjünk a Maldív-szigeteken, ahol a vadonatúj Jumeirah Dhevanafushi hotel koktélokkal, tradicionális helyi dobjátékkal és egy sziget körüli túrával fogadja a vendégeket. Ebben eddig semmilyen különösebb luxust nem lehet felfedezni, az ezután jön, amikor mindenkinek bemutatják a saját személyes inasát, aki egy jachton elkíséri a 38 luxusvilla egyikébe, ahol kis lábmasszázzsal fogadják. Apró figyelmesség: minden villa bejárati ajtaján a vendéget saját névtábla várja az ajtón.

Helikopterrel a szállodába

Képzeljük el, hogy megérkezünk a Hong Kong-i Nemzetközi Repülőtérre, és ha a jó dolgunk (és a pénztárcánk) első osztályú utasként a Peninsula Hotelbe visz, akkor máris lefoglalhatjuk a reptéren várakozó 14 Rolls-Royce egyikét. Persze csak ha közúti forgalommal akarunk vacakolni, mert van jobb is: egy tízperces helikopterút légkondicionált gépen.

A szállodába egyébként a China Clipperen keresztül jutunk be, amit a Pan Am klasszikus, 1935 és 1945 között San Franciscóból Hong Kongba közlekedő járatát felidéző várótermen keresztül léphetünk be.

Halak a hotelben

Ismét egy hotel, ezúttal hozzánk jóval közelebb, Berlinben. Egészen pontosan a német főváros Radisson Blu szállodájában, ahol azt találták ki, hogy az előcsarnok közepére egy több emelet magas akváriumot telepítenek. Ha a megfelelő szolgáltatást választjuk, akkor az tartalmaz egy különleges, személyre szabott, záróra utáni túravezetést is az AquaDomban.

Zene a víz alatt

Európa után ismét messzire ugrunk, egészen Mauiig, ahol a Four Seasons Hotel egészen különleges szolgáltatást kínál: a Serenity Pool nevet viselő, a Csendes-óceán vizével feltöltött medencében víz alatti zene, annak partján pedig luxuscabanák fogadják a vendégeket, a legmodernebb tévékkel, wifivel, hűtővel felszerelve.

Babamentes első osztály

Örök vita a gyermekes szülők és a gyermekek nélkül utazók között a mennyire zajos a gyerek? kérdés. Az egyik oldal azzal érvvel, hogy a gyerek gyerek, és ugyanúgy joga van utazni, mint a másik oldalnak, aki viszont szeretné nyugalomban eltölteni a repülőgépen azt a pár (vagy éppen sok) órát. A légitársaságok sokféle megoldással kísérleteznek, így zajszűrő fejhallgatóval, vagy éppen zajelnyelő szőnyegekkel és függönyökkel (utóbbiakkal például a Lufthansa).

A Malaysian Airlines ennél jóval messzebb ment, amikor nemes egyszerűséggel úgy döntött: kitiltja a gyerekeket a jövőre üzembe állítandó Airbus A380-asainak első osztályáról. Korábban már megtette ezt a 747-400-asain is, szóval a malájok nem viccelnek. Más kérdés, hogy a döntéssel azért tudnánk vitatkozni...

Gyerekluxus

Megnyugtatandó a gyerekes szülőket, azért van ám másik véglet is, mondjuk a londoni Athenaeum Hotel, amely kifejezetten a gyerekek kényeztetésére (is) gyúr. Másnak aligha nevezhetjük a külön az ő rendelkezésükre álló concierge-eket, a micimackós játékszobát és a családok elhelyezésére épített 18 luxusapartmant. Ha a szülők kettesben szerveznének programot, a gyerekeket szakképzett felvigyázókra bízhatják, akiket egyébként olyan bizottság vizsgáztatott, melynek gyerekek is tagjai voltak.

Elsőosztályú terminál

Az nem újdonság, ha egy repülőtéren külön helyiség várja az elsőosztályú utasokat. Az már húzósabb, hogy a Lufthansa külön terminált épített nekik a frankfurti repülőtéren, benne szivarozásra elkülönített bárral, étteremmel, várótermekkel, fürdőszobákkal... A Qatar Airways a dohai reptéren hozott létre hasonlót, ott van spa, jakuzzi, szauna és masszázs is igényelhető.

Ha tetszett a poszt, jöhetnek ezek is?

Íme, a 860 millió forintos csodaautó!

Így néz ki egy igazi luxusöltöző

Egy hollywoodi bálvány háza

Csodálatos luxusfürdőszobák

Jeremy Clarkson nagyot kaszált