Nem akármilyen összeg, 450 ezer dollár a kikiáltási ára annak a Rolexnek, melyet az 1973-mas Élni és halni hagyni című filmben viselt a James Bondot alakító Roger Moore.

A kikiáltási ár jóval magasabb, mint amire előzetesen számítottak a szakemberek, akik közül volt olyan, aki 230 ezer dollárra becsülte az óra értékét. A filmben Roger Moore által viselt szerkezet természetesen egyedi darab (mint a legtöbb hasonló kütyü), ez az 5513-mas Rolex például golyóálló.

Legalábbis a filmben... A valóságban persze nem az, persze nem is emiatt kell minimum félmillió dollárt kicsengetnie annak, aki a tulajdonában szeretné tudni.

A filmben egyébként az órának két különleges funkciója is van. Egyrészt egy gomb megnyomásával elektromágnesessé válik, azaz képes eltéríteni a golyót, ám ennél sokkal fontosabb, hogy mágnesként viselkedve képes magához vonzani fémtárgyakat.

Az óra számlapját elforgatva az körfűrésszé válik, így menekül meg például a film végén maga Bond is.

A Rolex és a James Bond-sorozat hosszú közös múltra tekinthet vissza, hiszen mielőtt az Omega lett volna a hivatalos beszállító, kilenc filmhez is a Rolex szállította az órákat a 007-esnek, kezdve az 1962-es Dr. No-tól egészen az 1987-es Halálos rémületben című alkotásig.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, szülőnk, a Kívül tágasabb oldalán! Rengeteg jó sztorival, linkekkel, érdekességekkel és játékkal várjuk!