Alig 49 millió dollárért (nem vicc, de erről majd később bővebben) elkelt az amerikai felső tízezer egyik kedvenc üdülőhelyének számító Aspen talán legszebb helyén található ingatlan. Az eladó egy szaúdi herceg, a vevő pedig a Wall Street történetének egyik legendája.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

John Alfred Paulson napok alatt milliárdos és legenda lett, amikor 2007-ben megjósolta (és meg is játszotta...) az ingatlanpiaci válságot, majd nem sokkal később azt is előre látta, hogy a nagy bankok túlélik a krízist. A Wall Street történetének egyik legnagyobb kaszálását hajtotta végre, amikor úgyszólván órák alatt 4,9 milliárd dollárt (!!) keresett.

Ő tehát a világhírű Hala Ranch vevője, az eladó pedig nem más, mint Bandar bin Sultan bin Abdul-Aziz al Saud szaúdi herceg. Az ár 49 millió dollár, amiért ráadásul nem csak a 90 hektáros Hala Ranch, hanem a 38 hektáros Bear Ranch is gazdát cserélt. Amiért a bevezetőben azt írtuk, hogy az „alig 49 millió dollár” az nem más, mint azok az ingatlanpiaci szakértők, akik szerint ugyanez az ingatlanegyüttes a válság előtt még 150 millió dollárt ért volna.

Az Aspen Starwood nevű részén fekvő házban 15 háló- és 16 fürdőszoba található, szépségszalonnal, egy étteremnek is becsületére váló konyhával, tenisz- és rakettpályával, saját vízeséssel, több melléképülettel és még sorolhatnánk.

John Alfred Paulson a hírek szerint két évtizede jár családjával Aspenbe pihenni és nagyratörő tervei vannak új szerzeményével – mást ne mondjunk, rendes, működő ranchot szeretne belőle faragni és át is nevezni Star Ranch-á.

A szaúdi herceg (teljes nevének leírásától most eltekintenénk, ha nem bánják) 1989-ben vette meg a Hala Ranchot és 1991-ben építtette meg rá a főépületet. Miután 2005-ben távozott posztjáról (Szaúd-Arábia washingtoni nagykövete volt) 135 millió dollárért meghirdette az ingatlant, de később meggondolta magát.

Nem kizárt, hogy most már bánja...

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Vegyen szigetet 75 millió dollárért!

Ház 7,5 milliárd forintért sürgősen eladó!

Ékszerek kutyaimádóknak

Eladó Elton John Bentley-je

Döbbenetes rekord: 22,7 millió font egy Ferrariért