A gyakorlatilag teljes körpanorámát kínáló lakás New York felettébb divatos TriBeca részében fekszik. Ízlés kérdése, hogy tetszik-e, nekünk annyira nem, de attól még lehet drága. És az is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

Nagy érzés lehet úgy felébredni, hogy az ember lába előtt terül el New York, látja a Hudson-folyót – elég nagy kár, hogy jelen esetben ezért a barátinak nehezen nevezhető 48 millió dollárt kell kicsengetni.

A város TriBeca nevű felkapott részében fekvő lakás több mint 700 négyzetméteren ad helyet négy hálószobának, és különlegessége a teljes üvegfal, ami páratlan kilátást biztosít. Érdekes, hogy amikor legutóbb gazdát cserélt az ingatlan, akkor még „csak” 30 millió dollárba került, ám az új tulaj jelentős átalakításokat hajtott végre rajta (például a nappali falát szétcsúszó üvegfal alkotja), ami 18 millióval megdobta az értékét.

A különleges tervezésű üvegek visszaverik a napsugarakat, megakadályozzák a lakás felmelegedését (ami egy napsütötte nyári napon különösen kellemetlen lehetne) és egyben védik a kiállított műtárgyakat is a káros fénytől.

A lakást James Carpenter New York-i építész tervezte. „A lakás minden négyzetcentimétere jól átgondolt, jól kivitelezett és tökéletesen megvalósított” - dicsérte a portékát az eladással megbízott cég munkatársa, Henry Hershkowitz, hozzátéve, hogy „semmi olyat nem találhatunk a lakásban, amit bárki taszítónak nevezhetne”.

Nos, rossz hírünk van: nekünk nem tetszik. Nem mintha ez bárkit földhöz vágna, de ez nekünk túlságosan steril, hadd ne mondjuk, egyes részei irodaépületre emlékeztetnek, azt pedig nem szeretjük.

Persze nem lehet elvitatni a méreteket, a nappali például akkora, hogy beleférne egy szabvány kosárpálya, és az is kétségtelen, hogy a kandallókban ropogó fa sokat dobhat a hangulaton, de valahogy akkor sem az igazi.

A négy hálószoba egyébként az emeleten található, ahová két lépcső, egy fém és egy üveg (utóbbi 750 ezer dollárba kerül...) vezet fel. Ha már hálószobák: a központi kifejezetten hatalmas és egyenesen a Hudson-folyóra néz, a fürdőszobában pedig jacuzzi, szauna és gőzfürdő is van.

A terasz és főleg a kilátás viszont felettébb tetszetős, szép nagy és simán el tudnánk üldögélni akár napokat is, lesve New York látványát.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Hány millióba kerül Tom Cruise-nak a válás?

Az egymillió dolláros porszívó

Lessen be Dick Tracy házába!

Minden idők legdrágább sztárválásai

Eladó a világ legdrágább moziplakátja