Összesen 20 darabot gyártottak belőle, és amikor 2007-ben bemutatták, újraértelmezte a sportautó fogalmát. Íme, a Lamborghini Reventón, melynek egy példányát idén nyáron Londonban elárverezik.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Alaposan ki kell nyitnia annak a pénztárcáját, aki magáénak szeretné tudni minden idők egyik legexkluzívabb sportautóját. A 2007-es Frankfurti Motorshow-n bemutatott Lamborghini Reventónból összesen 20 darabot gyártottak, és a közvélekedés szerint ez a leggyorsabb és legdrágább a márka termékei közül (pedig akad még pár szép és nem éppen olcsó darab).

A kétüléses szuperautó újrafogalmazta a kategóriát, 6,5 literes, V12-es motorja 650 lóerős, ennek megfelelően 3,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km / órára, csúcssebessége pedig 340 km / óra, így aztán nem hoz szégyent az F-22-es vadászgépre, amely a karosszéria kialakítását inspirálta.

Ennek a csodálatos járműnek az egyik példányát árverezik el a nyári londoni Motorexpón. A szakemberek nem lennének meglepődve, ha a vevőnek akár 1,6 millió dollárt is ki kellene csengetni új játékszeréért. Az autót elnézve, még az is lehet, hogy nem lenne rossz vétel...

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

A világ legjobb luxusrepterei

A világ legdrágább napszemüvege

Őrült összeg egy Batman-füzetért

Lessen be egy Grammy-díjas otthonába!

Így él egy igazi Keresztapa