A Dubai a világ második legnagyobb jachtja, tulajdonosa pedig Jefri Bolkiah, Brunei hercege. Mit is mondhatnánk: a hajó belseje is igazán hercegire sikeredett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

A 162 méter hosszú Dubai méreteiben a világ második legnagyobb jachtja, építője pedig a Platinum Yachts. A 2006 óta a vízen lévő hajó megépítése jó tíz évig tartott, és akkora kihívásnak számított, hogy két cég, a Blohm & Voss és a Lurssen működött együtt a 2001-ben egy kissé beállt projektben. A hajótestet végül a Platinum Yachts vette át és alakította ki a belső építészeti megoldásokat.

A hajó neve is több változáson ment át az évek során, először Platinum Panhandle, majd Golden Star volt, végül aztán a létező legegyszerűbb megoldást választva Dubai lett belőle.

A kész jachtot látva azonban az ember hajlamos elfeledkezni a bonyodalmakról (azért különben is fájjon a megrendelő feje...). A külcsín (a maga hét fedélzetével) sem akármi, a belső lélegzetelállító. (Az is igaz, hogy néha a mi ízlésünknek kissé sok a csicsa és az arany, de hát ennél nagyobb tragédia is ért már...) A felhasznált anyagok minősége, a kézzel készült mozaikok igazi luxust árasztanak.

Ami viszont fenntartás nélkül tetszik, az az építészeti megoldás, mellyel a természetes fényt beengedik egészen az alsóbb fedélzetekre is. A központban a kör alakú lépcsősor (némi bátorságot gyűjtve nevezhetnénk akár csigalépcsőnek is), mely úgy lett üvegből megtervezve, hogy más-más színben pompázik a fény változásaival.

A Dubai-on több lakosztály szolgálja a vendégek kényelmét, a méretekről csak annyit érzékeltetésképpen, hogy még a személyzetnek fenntartott részen is elfér 115 ember.

Az ilyen kategóriájú jachtokon elengedhetetlen a helikopter-leszálló, a Dubai különlegessége, hogy akár 9,5 tonnásat is elbír.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Mi kerül ezen a garázson 182 millióba?

Csodás Bugatti 2 millió dollárért

A világ legdrágább sportrelikviái

Csúcsluxus macskáknak

Eladott álom luxuskivitelben