Vallomással kezdjük: a blog írása közben kezdjük megszokni a hatalmas összegeket, de azért időről időre felkapjuk a fejünket. Mert például mi kerül több mint 14 millió dollárba egy rendszámon? Mindjárt kiderül, miként az is, melyek a világ legdrágább rendszámai.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

A jelek szerint van az a vagyon, aminél a józan megfontolás már semmilyen szerepet nem játszik. Mi másra is gondolhatnánk, amikor azt látjuk, hogy egy-egy luxusautó árának sokszorosát fizetik ki emberek egyedi rendszámtáblákért?

Az őrületet természetesen elsősorban a dúsgazdag arab országokban tombol, elsősorban az Egyesült Arab Emirátusokban, ott pedig Abu Dzabi a listavezető, ahol ezek szerint nem csak a méregdrága luxusautók fogynak. A világ 50 legdrágább rendszámából 37-et (!!) itt fizettek ki.

Íme, a lista!

1. No. 1 (Abu Dzabi; 2008; 14,3 millió dollár)

Igen, jól látják, 14,3 millió dollár, azaz 3 milliárd 360 millió forintot fizetett ki Szaeed Abdul Ghafour Khouri helyi üzletember azért, hogy az övé lehessen az ország 1-es számú rendszáma (a fenti képen). Ráadásul a dologban semmi trükk nincs, se arany bevonata, se gyémántok, semmi – egy szimpla rendszámtábla. „Azért vettem meg, mert szeretném, ha én lennék a világon a legjobb” - hangzott a szerénynek egyáltalán nem nevezhető érvelés.

2. No.5 (Abu Dzabi; 2008; 6,88 millió)

A 2008-as jó év volt a jelek szerint, hiszen a lista második helyezettje is ekkor vette meg a rendszámtáblát, szintén Abu Dzabiban és a vásárló neve is ismerős lesz: Talal Ali Mohammad Khouri. Bár az nem teljesen egyértelmű, miért éppen az 5 lett a második legdrágább (akinek van ötlete, írja meg kommentben), de tény: az üzletember ennyit fizetett ki, bár az igaz, hogy az összeg nagy része aztán a szükséget szenvedő gyerekek alapítványának ment. A férfi közölte, egész életében meg kívánja tartani a rendszámot (ezt speciel meg tudjuk érteni), majd utána azt szeretné, ha elárvereznék, és a belőle befolyó összeget jótékonysági célokra fordítanák.

3. No.7 (Abu Dzabi; 2008; 4,6 millió)

A helyszín ugyanaz, az év is, csak éppen a vásárlóról nincsenek adataink, mindenesetre egy kormányzati árverésen adott érte valaki 4,6 millió dollárt.

4. No.9 (Abu Dzabi; 2008; 4,19 millió)

A helyszínt, évet már nem is hangsúlyozzuk, a 9-es rendszámtábla is egy aukción kelt el a nem is annyira szerény 4 millió 190 ezer dollárért.

5. Facebk (Ausztrália; 2012; 1,2 millió)

Végre, a lista utolsó helyezettjével kilépünk Abu Dzabiból, egészen Ausztráliáig. A nevet nyilván nem kell magyarázni, a közösségi oldalt idéző név tulajdonosa szerint megérhet akár 1,2 millió dollárt is – legalábbis ennyiért szeretné eladni az egyébként webfejlesztéssel foglalkozó Tai Tran.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Lessen be Versace palotájába!

Ilyen az amerikai elit csúcsluxusa

Vegyen szigetet 75 millió dollárért!

Ház 7,5 milliárd forintért sürgősen eladó!

Ékszerek kutyaimádóknak