Az utóbbi hetek kétségkívül legnagyobb port felvert eseménye (már ami a nemzetközi sztárvilágot illeti) Johnny Depp és Vanessa Paradis szakítása. Az amerikai színész nem kis összeget fizet majd – ennek apropóján szedtük össze a legdrágább válásokat.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

Noha nem voltak házasok, 14 év együttlét után Johnny Depp a hírek szerint összvagyona közel felét, mintegy 160 millió dollárt fizet majd Vanessa Paradisnek (és közös gyermekeiknek). A 49 éves színész és 39 éves színész-énekesnő párja a jelek szerint megpróbálja a lehető legkevésbé fájdalmasabb módon lebonyolítani a szétköltözést.

Miután az esetet alaposan kitárgyalta már a magyar sajtó is, mi most nem foglalkoznánk az üggyel tovább, inkább megnéztünk pár igazán költséges válást. Egészen meghökkentő összegek következnek!

Van olyan is, aki megegyezett

A lista élére mindenképpen Rupert Murdoch kívánkozik, aki 1,7 milliárd dollárt (!!) fizetett ki anno feleségének, Annának válásukkor. A milliárdos médiamogul ezzel természetesen magasan kiemelkedik a nem túl dicső mezőnyből, noha ha pusztán a jogi helyzetet nézzük Roman Abramovics még rosszabbul járhatott volna, lévén 18 milliárd dolláros vagyona felét is megítélhették volna a feleségének, ha nem sikerül megállapodni végül egy 300 millió dolláros összegben.

Listánkon a következő Mel Gibson, aki 29 év után vált el feleségétől, Robyntól, ami 860 millió dolláros vagyona felébe, 430 millió dollárjába került. Ehhez képest akár már aprópénznek tűnhet (noha valami azt súgja, aligha az...), hogy az utóbbi években botrányt botrányra halmozó színésznek volt neje költségeinek felét is fedeznie kell.

Egy másik színész, Harrison Ford jobban járt, hiszen volt feleségének, Melissa Mathisonnak „csak” 118 millió dollárt kellett fizetnie. Tőle csak rongyos 18 millió dollárral maradt el Steven Speilberg, akinek kerek 100 millió dollárjába fájt 4 év házasság után, hogy ne Amy Irvingnek hívják a feleségét.

Amikor a nő fizet

Hogy ne csak Hollywood legyen terítéken, vegyük a golfozó Tiger Woods hatalmas port kavart esetét. Minden idők egyik legjobban fizetett sportolója ennek megfelelő összeget, egészen pontosan 110 millió dollárt fizetett Elin Nordgreennek, aki érthető módon nem tudta megbocsátani a felszínen a világ egyik legrendesebb férjének és családapájának mutatkozó, valójában párját fűvel-fával (vadvirággal) megcsaló sportolónak.

Előfordul persze olyan is, hogy a nő fizet. Így járt például Madonna, akinek 2008-ban 80 millió dollárjába került válása férjétől, a brit filmrendező Guy Ritchie-től. Ugyanennyit kellett Kevin Costnernek is átutalnia számlájáról, amikor elvált Cindy Silvától – ehhez (és vagyonához) képest Paul McCartney egész jól megúszta, amikor 48,6 millió dollárért megvásárolta szabadságát Heather Millstől.

Önkéntes listánk (mert természetesen ez csak egy válogatás volt) utolsó szereplője Hollywood egyik legnagyobb nőfalója, Michael Douglas, akinek 2000-ben 45 millió dollárt kellett fizetnie feleségének, Diandrának, hogy később aztán elvehesse Catherine Zeta-Jonest.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Eladó a világ legdrágább moziplakátja

Elkelt a 9,5 milliárdos csodapalota

Íme, Gwyneth Paltrow új otthona!

Ötmillió dollár a filmsztár Ferrariért

Új házat vett az Oscar-díjas színésznő