Minden idők egyik legszebb (és legdrágább) autója az az 1963-mas Ferrari, melyet a napokban árvereztek el 5 millió dollárért.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

Mivel ízlésen nem lehet és nem is érdemes vitatkozni, bátran kijelentjük, hogy számunkra a Ferrari 250 GT SWB California Spyder minden idők egyik legszebb autója.

Jövőre lesz fél évszázada, hogy először feldübörgött a Pininfarina tervezte és Scaglietti építette szépség motorja, de azóta sem nagyon lehet betelni vele, még így képeken keresztül sem.

Mondjuk ezzel aligha csak mi vagyunk így, hiszen a napokban ötmillió dollárt fizetett érte egy gyűjtő (csak összehasonlításképp, ezért a pénzért 28 darab Ferrari 458s-t vagy egy használt Learjetet is vehetett volna).

Az autó éppenséggel befektetésnek sem rossz, hiszen a blogon mi is figyelemmel követjük az eladásokat és elég egyértelmű, hogy most komoly keletje van a Ferrari 250 GT-nek, és a szakemberek szerint ez a trend csak erősödni fog.

A most eladott modell egyébként az összesen eladott 55 darabból az 53-mas számot viseli – érdekessége, hogy eredetileg szürke volt, majd pirosra festették, végül visszaállították az eredeti színére.

A 3 literes, V12-es motor hajtotta autó 280 lóerős, 8 másodperc alatt van éri el a 100 km / órát és a csúcssebessége 240 km / óra – ne feledjük, egy majd' 50 éves autóról van szó...

A kocsi egyébként igazi sztár, több hollywoodi alkotásban is szerepet kapott, mást ne mondjunk, Cameron Diaz is vezette a Charlie angyalai: Teljes gázzal című filmben.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Új házat vett az Oscar-díjas színésznő

Itt a leggyorsabb Bentley!

Lessen be Martin Lawrence házába!

PR II NCE és a 80 O

Luxussportautót kapott Kanye West