Mit is mondhatnánk akkor, amikor egy 1912-es gyártmányú Rolls Royce Silver Ghost kerül nemsokára kalapács alá? Csak annyit, hogy a várakozások szerint a szerencsés nyertes várhatóan több mint 3 millió dollárt fizet majd érte, és mi ezzel együtt is nagyon irigyelni fogjuk. Nyálcsorgatás a köbön.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

A Rolls Royce márkanév mindig is a luxus legmagasabb fokával kapcsolódott össze, annak ellenére, hogy voltak a márkánál drágábbak, de a a névhez olyan erős nosztalgia kapcsolódik, amit szinte lehetetlen felülírni.

Az okát aligha kell ecsetelni, elegendő a poszthoz feltett képeket megnézni: az az elegancia, ami ebből az 1912-es Rolls Royce Silver Ghostból árad, elnémít minden kérdést és kétkedést. (Ha volt bármelyik is...)

A jármű különlegessége (ha egyáltalán lehet ilyet külön hangsúlyozni egy 100 éves autó esetében) az az, hogy egyike a legkifinomultabb és legritkább típusoknak. A hivatalosan Double Pullman 40/50 HP Limousine név alatt futó darab ugyanis az egyik utolsó példány.

A 100 éves kor tulajdonképpen akár csodával is felérhet, hiszen mást ne mondjunk, túlélt két világháborút, noha sorozattársai legtöbbjének ott ért véget földi pályafutása. Szinte hihetetlen, de ez a példány gyakorlatilag egy az egyben az eredeti alkatrészeket tartalmazza, némi túlzással olyan, mint újkorában.

Pedig megjárt pár gyűjtőt, mielőtt a mostani aukcióig elért. Volt olyan neves műgyűjtőé, mint a kifejezetten Rolls Royce-okra specializálódott John M. Stephens, vagy éppen Denis de Ferranti.

A szakértők szerint a Bonham's aukcióján nem lenne meglepő egy 3,2 millió dollár körüli leütési ár sem. Mit mondjunk, meg tudjuk érteni...

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Rekordáron eladó Michael Jordan háza

Titokzatos vevőé az új csúcsrepülő

Steven Tyler hawaii-i luxusháza

Megdöbbentő politikusi vagyonok

Lessen be Britney Spears otthonába!