Természetesen nem megyünk át valamiféle lebutított gyorstalpaló kézikönyvbe, inkább egy gyakorló, önerőből dollármilliomossá lett amerikai vállalkozó tanácsait osztjuk meg. Aztán vagy megfogadják, vagy nem.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Grant Cardone három, a nevét viselő cég tulajdonosa, egyúttal rendkívül sikeres szerző is, akinek könyvei a The New York Times és a The Wall Street Journal eladási listáinak csúcsait is – egyszóval talán érdemes pár percet rászánni mondandójára.

Grant Cardone 7 pontban határozta meg a meggazdagodás legfontosabb tényezőit. Íme!

1. Határozd el, hogy multimilliomosok akarsz lenni!

Ez elsőre elég hülyén hangzik, pedig alighanem döntő tényező: akarnunk kell meggazdagodni. Grant Cardone szerint az első lépés a döntés meghozatala és a cél kitűzése. „Éveken át minden nap leírtam: Több mint 100 millió dollárom van!”- fogalmaz.

2. Szabadulj meg a szegényként gondolkodástól!

A Földön nem pénzből van kevés, hanem olyan emberből, aki megfelelően közelít hozzá. „Édesanyám egyedül nevelt fel, aki mindent megtett, hogy engem és két testvérem elvégezhesse az iskoláit és elérje a céljait. 'Egyél meg mindent!', 'Nem dobj ki semmit!', 'A pénz nem nő a fán.' - az igazi gazdagság nem az ilyen gondolkodáson alapul.

3. Kezeld feladatként!

Az önerőből milliomossá váló embereket nem csupán a pénz maga motiválja, hanem hogy bizonyítsanak maguknak. A multimilliomosok a nehéz időkben sem adnak lejjebb a céljaikból. Ellenkezőleg, olyankor még magasabbra teszik a lecet.

4. Vedd magad körbe multimilliomosokkal!

Nem tanulhatod meg a pénzkeresés fortélyait olyanoktól, akik maguk nem gazdagok. „Ki állítja, hogy a pénz nem boldogít? Akinek nincs pénze. Ki állítja, hogy a gazdagok kapzsik? Akik nem gazdagok. Tudnod kell, az emberek miként gazdagodnak meg, ha követni akarod a példájukat. Miket olvasnak? Hogyan fektetnek be? Mi motiválja őket? Hogyan maradnak sikerre éhesek?” - írja Grant Cardone.

5. Dolgozz milliomosként!

A gazdagok másként tekintenek az időre. Megvásárolják, míg a szegények eladják a saját idejüket. A jómódúak tudják, hogy az idő értékesebb a pénznél, ezért azokra a feladatokra, melyekben nem elég jók, vagy amelyek inkább csak időpocsékolások, embereket alkalmaznak. Ugyanakkor még véletlenül se gondoljuk, hogy a sikeres emberek nem dolgoznak keményen!

6. A költés helyett a befektetésre koncentrálj!

A gazdagok nem költik a pénzt, hanem befektetik. Nem feltétlenül saját célra vesznek egyre nagyobb és nagyobb házat, hanem helyette inkább vásárolnak egy társasházat, ami készpénzforgalmat generál és leírható az adóból.

7. Több forrásból származzon a bevételed!

Az igazán gazdagok sosem függnek egyetlen pénzforrástól, ehelyett inkább több lábon állnak.

Végül is nem kizárt, hogy mégis lementünk egy lebutított gyorstalpaló kézikönyvbe, de azért valami hasznos mégis csak lehet ezekben a tanácsokban. Nem?

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Tönkretesz-e a lottóötös?

Íme, Tamara Ecclestone különleges ruhatára!

Botrány a 3 millió dolláros Mercedes körül

A világ legdrágább helyei

Drakula, te nagyon drága!