Egy jacht, mely első útján három (!!) Claude Monet képet szállított Norvégiából. Egy jacht, mely 300 millió fontba kerül. Egy jacht, melynek egy orosz milliárdos a tulajdonosa. Utóbbi nem Roman Abramovics...

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Négy éve lépett a nyilvánosság elé Andrej Melnyicsenko orosz milliárdos a (felesége, Alexandra után) nemes egyszerűséggel csak A névre keresztelt jachtjával, melynek állítólag saját, üvegtetős diszkója van, közvetlenül a medence alatt (hogy ennek mi értelme van, azt most ne firtassuk).

A 400 láb hosszú hajón hat luxuskabin várja a tulajdonost és vendégeit, akik akár 14-en is lehetnek. Azért csak ilyen kevesen, mert kell a hely a hajó 42 fős személyzetének... A jachton (már-már természetes) van helikopterleszálló és egy 30 láb hosszú versenycsónak is.

A 10,8 milliárd dollárnyi becsült vagyonnal rendelkező milliárdos 2008-ban szállt be a „jachtbeszerzési versenybe”, hiszen a 2003-ban egy szaúdi üzletembertől megvett, majd jelentős ráncfelvarráson átesett „A” nagyobb volt, mint a Chelsea-tulaj (és legendás jacht-fanatikus) Roman Abramovics akkori zászlóshajója, a Pelorus.

Abramovics persze ezt nem hagyhatta annyiban, azóta már – állítólag egy milliárd fontos ráfordítással! - megépíttette a világ legnagyobb, magántulajdonban lévő jachtját, az Eclipse-et.

Visszatérve Andrej Melnyicsenkóra (az alsó képen feleségével látható), az orosz üzletember, aki a 81. a Forbes legutóbbi, a világ leggazdagabbjait bemutató listáján, vagyonát az MDM Bank létrehozásával alapozta meg, majd sikeresen beszállt az orosz ipar több területébe (így egy szibériai széntársaságba és egy ásványcégbe) is.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

A világ legjobb luxusrepterei

A világ legdrágább napszemüvege

Őrült összeg egy Batman-füzetért

Lessen be egy Grammy-díjas otthonába!

Így él egy igazi Keresztapa