Svédországban 150 méterrel a földfelszín alatt található egy luxuslakosztály. A Vdstmanland Vastmanland megyében fekvő szállodát egyébként egy egykoron működő bányában alakították ki. 

A salai egykori ezüstbánya a 16. században kezdte meg működését és egészen a 20. század elejéig termelték ki a nemesfémet. A bánya nagyon sokáig a legnagyobb svéd ezüstforrás volt (és néha egész Európában nem akadt nagyobb nála).

A bányászok hiedelme szerint a tárnákban bolyongott egy női szellem, aki figyelte és megvédte a föld alatt dolgozókat, persze csak akkor, ha betartották a szabályokat. Így tilos volt fütyülni, káromkodni, ordítozni, valamint útban lefelé háromszor meg kellett kopogtatni a bánya falát.

Ilyesmire mostanában aligha van szükség (bár nem lennénk túlzottan meglepve, ha a vendégek néha kopogtatnának egy jóízűt), amikor valaki a világ legmélyebben fekvő luxuslakosztályába tart.

A nem túl eredeti módon Bányalakosztálynak elnevezett suite egy olyan tárnában található, ahol állandó a 18 fokos hőmérséklet. Más kérdés, hogy a luxus menyiben valódi luxus, hiszen a WC-ig 50 métert kell gyalogolni, ha pedig valaki arra vetemedne, hogy netalántán zuhanyozni szeretne, akkor fel kell jutnia a felszínre.

Ugyanakkor a lakosztály hangulata tökéletesen egyedi, a gyertyák, a kandelláberek olyan hangulatot sugallnak, mintha nem is ezen a világon lennénk (bizonyos értelemben ez igaz is).

Ami az árakat illeti: nos, ha valaki egy éjszakát szeretne eltölteni a föld alatt (többre aligha van tömegigény), akkor készüljön fel 590 dollár (kb. 130 ezer forint) elköltésére.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, szülőnk, a Kívül tágasabb oldalán! Rengeteg jó sztorival, linkekkel, érdekességekkel és játékkal várjuk!

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is:

Nézze meg az aranyozott vadállatot!

Álomkastély nélkül marad a Porsche

Milliomos modellmellek