Egy 22 éves egyetemista fizetett 88 millió dollárt a Citigroup volt elnökének New York-i lakásáért. Jekatyerina Ribolovljeva majd néha meghúzza magát az ingatlanban, ha éppen arra viszi sűrű dolga...

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

Világviszonylatban nézve is elég jó címnek számít a New York-i Central Park West 15. Így aztán nem csoda, hogy a Citigroup volt elnöke, Sandy Weill alig egy hónap alatt eladta 626 négyzetméteres lakását – az egészen elképesztő 88 millió dolláros árért.

A világgazdaság jelenlegi helyzetét jól jellemzi, hogy a vevő egy 22 éves orosz egyetemista, Jekatyerina Ribolovljeva, aki albérlet helyett használja majd a lakást, amikor a városban tartózkodik.

Na, jó, valójában természetesen a kedves papa pénze áll a háttérben, neki pedig aligha okoz gondot még egy ekkora összeg kicsengetése sem. Jekatyerina apja ugyanis nem más, mint az orosz milliárdos Dmitrij Ribolovljev, aki legrosszabb esetben is kicsit megemelhette szemöldökét az összeg hallatán (legalábbis mi így képzeljük...).

Mindenesetre alkudozásról szó sem volt, az orosz milliárdos egyetlen szó nélkül kicsengette a kért árat, aminél többet egyébként még két magánember között még soha nem fizettek ki ingatlanért New Yorkban.

Az ingatlan egyike a legelegánsabb háború után épült manhattani épületeknek, a tízszobás, 4 hálószobás lakáshoz még egy közel 200 négyzetméteres terasz is tartozik.

Ez egy kiemelkedő adásvétel. A négyzetméterárat tekintve még soha nem került ennyibe semmi” - nyilatkozta az ügy kapcsán a Miller Samuel ingatlanközvetítő ügyvezetője.

A dolog iróniáját az adja, hogy anno Sandy Weill is rekordot döntött a vásárlással, noha a jelenlegi árnak csak körülbelül a felét fizette ki. Most megint csúcstartó lett” - tette hozzá Jonathan Miller.

A korábbi New York-i rekordot egyébként még az ingatlanpiac összeomlása előtt állította fel Christopher Flowers befeketető, aki 53 millió dollárt fizetett ki egy lakásért. Idén adta el, 36 millióért...

Válság ide, válság oda, a milliárdoscsemetéknek elég jól megy idén is. Legutóbb a Formula-1 ura, Bernie Ecclestone lánya, Petra vásárolta meg Aaron Spelling producer (Beverly Hills 90210, Charlie angyalai...) özvegyétől 85 millió dollárért a Spelling Manor nevet viselő ingatlant (de nevezhetjük egyszerűen csak kastélynak is).

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is:

Ide költözhet Ashton Kutcher

Elkészült a szupermodell csodapalotája

Ettől könnybe lábad a szeme

Íme, az egymillió fontos aranyautó!