Igazán helyre kis lakást vett magának Steve Wynn, aki a manhattani Ritz-Carlton 30. és 31. emeletét elfoglaló csekélységet vásárolta meg 70 millió dollárért. A lakás akkora mint egy táncterem és ezt tessék szó szerint érteni – mert hogy korábban az volt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Alighanem mindenkinek ismerősek a Mirage és a Bellagio nevek, ha máshonnan nem, az Ocean's Eleven című filmből. Nos, a valóságban a két hotel Steve Wynn érdekeltsége, aki a hatvanas évek óta egyike Las Vegas (és Atlantic City) legjelentősebb kaszinótulajdonosainak. Az ennek kapcsán (mondjuk a Casino című film nyomán) esetlegesen felmerülő egyéb kérdéseket most ne feszegessük.

A januárban 70. születésnapját betöltött üzletember vagyonát a Forbes 2,5 milliárd dollárra becsüli, így aztán aligha jelentett neki különösebb problémát kifizetni a manhattani Ritz-Carlton 30.-31. emeletén lévő luxuslakásért elkért 70 millió dollárt.

Az ezer négyzetméteres ingatlanban 4 hálószoba, 5 teljes és 5 fél fürdőszoba található, az étkező, a könyvtár és a médiaszoba mellett. A nagy durranást nem is ezek jelentik, hanem az, hogy a lakás korábban a hotel hatalmas bálterme volt, mielőtt a milliárdos és negyvenes éveiben járó új asszonya (az esküvői képen jól látható Clint Eastwood, a vőlegény tanúja) kedvéért átalakították volna.

Az ingatlant korábban 77,5 millió dollárért hirdették, és ebben az esetben a lealkudott 10 százalék önmagában is tekintélyes summa. Miként az a havi közös költség is, ami 18 ezer dollárra rúg (igaz, ebben már a rezsi egy része is benne foglaltatik).

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Lessen be a várandós szupermodellhez!

Itt a leggyorsabb és legdrágább Lamborghini

A világ legjobb luxusrepterei

A világ legdrágább napszemüvege

Őrült összeg egy Batman-füzetért