Nem nagyon szeretnénk belemenni a biszex Demi Moore válik a csapodár Ashton Kutchertől című össznépi kukkolásba, a történetnek viszont van egy olyan vetülete, ami nekünk érdekes lehet: a vagyonmegosztás.

Nem kevés pénzről van ugyanis szó, a 49 éves színésznő és 16 évvel fiatalabb férje összesen 290 millió dollár felett rendelkezik, ezt kell majd valahogyan elosztani a válóper során, ami meglehetősen fájdalmas folyamat is lehet (ha feltételezzük, hogy nem írtak alá házassági szerződést a 2005-ös frigy előtt).

Persze sok tényező ismeretlen még, így például az, hogy hol (és ki) nyújtja majd be a keresetet. Ha Kaliforniában – és nincs házassági szerződés – akkor várhatóan fele-fele arányban osztoznak majd (kérdés, mi lesz a lenti képen látható házzal).

Mindegy, hogy félrelépett?

Paul Catsandoni válóperes ügyvéd szerint Ashton Kutcher félrelépése – mely végül is elindította a lavinát – a kaliforniai törvények értelmében várhatóan nem lesz majd hatással a vagyonmegosztásra.

Ashton bevételei az új sorozatból (Két pasi – meg egy kicsi) egészen addig közös keresetnek számítanak, amíg valamelyikük be nem nyújtja a válópert” - jegyezte meg Paul Catsandoni.

Az ilyesmiben viszonylag megbízhatónak számító celebritynetworth.com szerint Demi Moore vagyona körülbelül 10 millió dollárral lehet több, mint Ashton Kutcheré.

A 90-es évek nagy sztárja...

Nem kis helyzeti előnye van persze (mondjuk az a 16 év, amivel idősebb), ráadásul a kilencvenes években ő volt az egyik legjobban fizetett színésznő, aki olyan sikerfilmekben szerepelt, mint az Egy becsületbeli ügy (1992), a Tisztességtelen ajánlat (1993), a Zaklatás (1994) és a Notre Dame-i toronyőr (1996 – a Disney-rajzfilmben ő adta Esmeralda hangját).

Karrierje csúcsán 12,5 millió dollárt kapott egyetlen filmért (más kérdés, hogy a Sztriptíz valami eszetlenül nagyot bukott), 11 milliót a G.I.Jane-ért (ez is...), 5 milliót az Az esküdt című moziért és még sorolhatnánk. Összességében filmes szerepeiért 46 millió dollárt kasszírozott.

Nem elhanyagolható produceri szerepe sem, eltekintve a G.I.Jane bukásától, ő hozta össze például a kereskedelmileg felettébb sikeres Austin Powers-filmeket.

Ha mindez nem lenne elég, amikor 2000-ben létrejött a vagyonmegosztási megállapodás előző férjével, Bruce Willisszel, az még 90 millió dollárt hozott neki a közös vagyonból.

és egy komoly befektető

Azonban Demi Moore filmes karrierje az utóbbi években finoman szólva sem száguld, Ashton Kutcher viszont villámgyorsan zárkózik fel. Két hónapja a Kívül tágasabb blogon külön posztban foglalkoztunk azzal, hogy a 33 éves színész egyre komolyabb játékos lesz a Szilícium-völgyben, ahol komoly befektetőként ismerik.

Már eddig is sok millió dollárt keresett befektetéseivel, és jelenleg is több titkos fejlesztésben érdekelt. „A Völgyben elég nagyra értékelik. Meglehetősen ritka, hogy egy Los Angeles-i színész részt vegyen a Völgy technológiai fejlesztéseiben” - nyilatkozta a színészről David Gorodyanksy, az AnchorFree társalapítója, a San Francisco-i polgármesteri hivatal tanácsadója.

Mindemellett Charlie Sheen utódjaként epizódonként 800-900 ezer dollárt kap a Két pasiért, ami tisztes bevételt biztosít.

A Twitter-ügy

Egy kifejezetten XXI. századi problémával is szembe kell nézniük, ez pedig a Twitter kérdése. Lehet, hogy ez Magyarországról nézve nem tűnik olyan fontos kérdésnek, pedig nagyon is az és rengeteg pénzről szól. @aplusk (Ashton Kutcher) és @MrsKutcher (Demi Moore) a legnagyobb játékosok közé tartoznak a közösségi szolgáltatónál. Előbbi 8,4 millió és utóbbi 4,3 millió követője nagyon komoly érték (és gazdasági potenciál), márpedig nagyon nagy kérdés, hogy mi történik majd a következő hetekben.

Kétségkívül Demi Moore van a nehezebb helyzetben, hiszen a Twitter szabályzata szerint nem lehet megváltoztatni a felhasználónevet, pontosabban meg lehet, csak a követőket nem viheti az ember magával. Nagy kérdés, hogy Demi Moore veszni hagyja a 4,3 milliós táborát, vagy a válás után is megtartja asszonynevét?

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, szülőnk, a Kívül tágasabb oldalán! Rengeteg jó sztorival, linkekkel, érdekességekkel és játékkal várjuk!

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is:

Luxusáruház észak-koreai módra

Gusztustalan vagy csak provokatív?

Charlie Sheen kúriája

Itt a szupermodellek bandája!