Hatalmas ünnepségsorozattal emlékezik meg Nagy-Britannia II. Erzsébet trónra kerülésének 60. évfordulójáról. Lehet azonban másképp is ünnepelni: például egy 1952-es üveg skót whiskyvel – melynek üvegje csekély 100 ezer fontba, azaz közel 35 millió forintba kerül.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

A Diamond Jubilee scotchból mindösszesen 60 üvegnyi készült, és elsősorban természetesen a ritka (és rendkívül drága) whiskyk gyűjtőire számít vásárlóként a Johnnie Walkert is előállító Diageo. (Azért egy üveggel kap majd II. Erzsébet is...)

Egy 60 éves whisky esetében az aroma esetleg fanyarrá válhat, és ez elnyomhatja az ízeket. De ez most igazán élettel teli. Friss gyümölcsös, a vége kissé füstös, némi egzotikus gyümölcsízzel” - próbálja meg körülírni az aromát a gyártó cég ízmestere, Jim Beveridge (a képen ő látható, kezében egy üveggel a whiskyből).

Érdekesség, hogy körülbelül 50 évesig meglehetős a választék, ám az annál idősebb whiskyből már ritka.

Ami az előállítás évét illeti, a szakember szerint 1952 „érdekes” volt a párlók számára, hiszen a whiskyipar ekkor kezdett magához térni a II. világháborút követően.

A cég eredeti tervei szerint elsősorban Ázsiát és Latin-Amerikát célozta volna meg a különlegességgel, ám az utóbbi időben nagy az érdeklődés az Egyesült Államokból és Európából is.

A whiskykből származó bevétel egyébként egy, a királynő nevét viselő oktatási alapba megy.

Ha tetszett a poszt, jöhetnek ezek is?

Exkluzív luxusautó a sárkány jegyében

Nézze meg a leggazdagabb szupermodelleket!

Épül a csúcsluxus New Yorkban

Csodás Ferrari eladó – 32 millió dollárért

Döbbenetes, 500 millió dolláros ajánlat Beyoncénak

Lessen be Scarlett Johansson otthonába!