A múltkorában írtunk itt a blogon a józan ésszel felfoghatatlanul drága rendszámokról, melyeket jellemzően arab üzletemberek vásárolnak maguknak. A jelek szerint nem csak az olajtól meggazdagodott milliárdosok hajlandóak hatalmas összegeket kifizetni azért, hogy a méregdrága autójukra személyre szabott rendszámot vegyenek.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

A világ legdrágább rendszámáért 14,3 millió dollárt, azaz 3 milliárd 360 millió forintot fizetett ki Szaeed Abdul Ghafour Khouri Abu Dzabi-i üzletember (az 1-es szám díszeleg a táblán). Ráadásul a dologban semmi trükk nincs, se arany bevonata, se gyémántok, semmi – egy szimpla rendszámtábla. „Azért vettem meg, mert szeretném, ha én lennék a világon a legjobb” - hangzott a szerénynek egyáltalán nem nevezhető érvelés.

Nos, ha ilyen magasságokig nem is mentek el, a minap Nagy-Britanniában is tartottak egy árverést, melyen különleges rendszámokat lehetett megszerezni, elsősorban az olimpia és II. Erzsébet gyémántjubileuma jegyében.

A több mint 1700 rendszámtáblát felvonultató eseményt a Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA), azaz a jogosítványokat és forgalmikat kiadó testület szervezte és olyan rendszámokat lehetett megvenni, mint a PR II NCE (Prince azaz Herceg), a HAI2 RRY (Harry), vagy az olimpia jegyében a RUN 100M (Run 100 m, azaz 100 méteres síkfutás), GO11 DEN (Golden - arany), RUN 3R (Runer – futó), 2012 OG, és EN6I AND.

Persze nem csak e két jeles eseményhez kapcsolódó rendszámokat lehetett megvenni, akadt például olyan jómódú, akinek megért 71 330 fontot (azaz 25,9 millió forintot!) a 80 O rendszám, másvalaki pedig 62 780 fontot (22,8 millió forintot) csengetett ki az OL11 VER-ért.

A meglehetősen öncélúnak tűnő költekezésnek mindenesetre egy pozitív hozadéka biztosan lesz: az eladásokból befolyt 7 millió 370 ezer fontot (2 milliárd 675 millió forintot) jótékony célokra fordítják.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Luxussportautót kapott Kanye West

Így él egy rocksztár

Épül a világ legdrágább jachtja

Eladó John Lennon háza

Jim Carrey 14 millió dolláros háza