Folytatjuk (és egyben be is fejezzük) minap megkezdett, a mindennapjainkat meghatározó nagy technológiai cégek vezetőinek otthonát bemutató minisorozatunkat. A végére igazi nagy halat tartogattunk.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Evan Williams (Blogger)

Hely: San Francisco

Ár: 2,4 millió dollár (2009-es eladási ár)

Bár a nagyközönség előtt talán kevéssé ismert a neve, Evan Williams nem akárki. Két meghatározó fontosságú projekt elindításában is elévülhetetlen érdemeket szerzett, az ő nevéhez fűződik a ma már a Google tulajdonában lévő Blogger és a Twitter is. Most egy új projekten dolgozik azzal a Biz Stone-nal, aki már a Twitter-kezdetekkor is társa volt (és akinek a házát még ebben a posztban bemutatjuk).

Evan Williams öt háló- és 5,5 fürdőszobás háza 1900-ban épült, viktoriánus stílusban a San Francisco-i Noe Valleyben. Pár éve felújították a több mint 300 négyzetméteres, nagy, drámai hatású belmagassággal rendelkező otthont. A nappaliban kandalló (ahogy kell), a konyha a legmodernebb igényeket is kielégíti, és a kertben még egy vendégház is megbújik.

Biz Stone (Twitter)

Hely: Berkeley, Kalifornia

Ár: 600 ezer dollár

Ez a ház kissé kilóg a sorozatból, de gondoltuk, megmutatjuk, mert érdekes látni a kezdeteket is. Ebben az esetben Biz Stone-ét, aki a Twitter igazi nagy áttörése előtt élt ebben a kevesebb mint 100 négyzetméteres, 600 ezer dolláros, két hálószobás és két fürdőszobás házban. Persze azért nem akármilyen épület ez így sem, a híres tervező, William Wurster munkája, bambuszpadlóval, és sok-sok természetes fénnyel. Az ingatlant 2009-ben adta el a Twitter társalapítója.

Dick Costolo (Twitter)

Hely: Corte Madera, Kalifornia

Ár: 3,2 millió dollár (2009-es eladási ár)

Dick Costolo tavaly vette át a Twitter vezérigazgatói posztját, előtte Chicagóban élt és dolgozott. Öt háló- és 5,5 fürdőszobás, 500 négyzetméteres háza a San Francisco-i öbölnek a Twitter-központhoz képest túlsó oldalán található. Az ingatlan 1908-ban épült.

Dick Costolo és felesége a vezérigazgatói kinevezés előtt egy évvel költöztek el Chicagóból, elsősorban az időjárás miatt. „Arról beszélgettünk, hogy milyen nyomorultul forró és párás az idő Chicagóban. És hogy milyen rémes volt az előző tél, és hogy a barátaink is elköltöztek Marinba, ráadásul a mieinkhez hasonló korú gyerekeik vannak, szóval végül döntöttünk: megyünk!”. És mentek.

Bill Gates

Hely: Medina, Washington

Ár: 153 millió dollár (birtokkal együtt)

Egy ilyen listából nem nagyon maradhat ki a Microsoft alapítója, annál is inkább, mert háza a high-tech megtestesülése. A több mint 6000 négyzetméteres ingatlannak 7 háló- és 24 (!!) fürdőszobája van, hat konyha és ugyanennyi kandalló szolgálja a családot. Szinte szóra sem érdemes a fűtött padló és a nagy könyvtárszoba.

Amire viszont vesztegetnénk egy pár mondatot, az a ház felszereltsége. Amikor az ember belép az épületbe, a lámpák automatikusan felkapcsolnak. A falba, a tapéta alá építették a hangszórórendszert, ami lehetővé teszi, hogy a hallgatott zene mindenhová kövesse az embert. Hordozható érintőképernyős távirányítókkal lehet mindent vezérelni, kezdve a tévéktől a termosztátokon át a világításig.

A látogatók belépéskor kapnak egy microchipet, aminek segítségével a szobák automatikusan az előre megadott hőmérsékletet (és egyéb tényezőket) állítják be.

Bill Gates egyébként tavaly ősszel bérelt is egy házat a floridai Wellingtonban, csekély havi 600 ezer dollárért. Idősebb lánya ugyanis indult a januárban kezdődött (és mostanában, áprilisban véget érő) Téli Lovasfesztiválon, a család pedig szeretett volna a közelében lenni.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Íme, az 1,1 millió dolláros lakóbusz

Eladó George Harrison csodapalotája

Gazdát váltott a legendás ház – nézze meg!

A modern guruk luxuspalotái

Teljes luxusban a sírig