Ha nyaralásról van szó, a hírességek és a gazdagok előszeretettel választják a magánszigeteket, ahol nem zavarják őket a lesifotósok. Kiválogattunk ötöt a legmenőbbek közül.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

1, Mustique szigete (híres látogatók: Kate Middleton, Vilmos herceg)

Mustique szigete régóta a híresek és gazdagok egyik kedvelt üdülőhelye. A Karib-tenger és az Atlanti-óceán által földdarab egyébként magánbirtok a St. Vincent és Grenadines szigeteken belül.

Az üdülőhelyen többször is pihent a brit királyi család (II. Erzsébet és férje például 1966-ban, 1977-ben és 1985-ben), de a legnagyobb sztárok (Amy Winehouse, Jeremy Clarkson és még sorolhatnánk) is előszeretettel látogatták és látogatják.

A vendégeket 80 villa várja, és persze olyan aktív kikapcsolódási lehetőségek, mint a búvárkodás, a lovaglás, tenisz, de aki csak kényeztetni szeretné magát, az is megtalálja a különböző wellnes-szolgáltatásokat.

2, Fregate (Bill Gates, Kate Middleton és Vilmos herceg, Angelina Jolie és Brad Pitt)

A Seychelles szigetcsoport tagja ez a magánkézben lévő földdarab, ami a híres és übergazdag emberek egyik kedvenc nyaralóhelye. Kiemelten figyelnek a környezetvédelemre, 7 csodás strandszakasz, csak a mesékben létező kék víz és buja zöld növényzet várja a pihenni vágyókat. Igazán exkluzív hely, hiszen összesen 16 luxusvilla kiadó.

A sportolási lehetőségek természetesen elsősorban a víz körül csoportosulnak, lehet snorkellezni, búvárkodni, jachtozni...

3, Anguilla (Paris Hilton, Jay-Z, Beyonce, Kim Kardashian)

A Karib-tenger északi részén fekvő sziget népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy itt fogadott örök hűséget egymásnak Jay-Z és Beyoncé. A 15 ezer lakosú sziget kényelmesen elérhető az Egyesült Államokból és Puerto Ricóból is, a homokos tengerpart és a golfpálya is vonzza a hírességeket.

A sziget különlegessége, hogy a helyi önkormányzat a nyugalom megőrzése érdekében nem engedélyezte luxusszállodák építését, ehelyett kisebb, elegáns villák várják az érkezőket. Aki a gasztronómiára hajt sem fog csalódni, az éttermekben az amerikaitól a kínain át a francia és az olasz konyháig minden megtalálható.

4, St. Barts (Roman Abramovics, Simon Cowell, Matt Damon, Gary Lineker)

Az egyik legnépszerűbb karibi sziget, mást ne mondjunk, a Chelsea milliárdos orosz tulajdonosa, Roman Abramovics még 2009-ben vett itt egy aprócska palotát mindössze 90 millió dollárért és azóta itt rendezi hagyományos szilveszteri bulijait.

Bár természetesen repülővel is megközelíthető, azért az az igazi, ha az ember a saját jachtján érkezik (mint a már fent említett orosz úriember szokta).

A kedvenc időtöltés (az Abramovics-partikon való részvétel mellett...) az egzotikus spákban történő henyélés, búvárkodás, vízisíelés, és bármi, ami víz mellett művelhető.

Annak sem kell csalódnia, akit a természet szépségei nyűgöznek le, hiszen a szigetnek egészen különleges a flórája és faunája.

5, Necker-sziget (Sir Richard Branson, Mel Gibson, Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Michael Douglas, Larry Page, Sergey Brin, Mariah Carey, Jay-Z és Beyoncé)

A brit Virgin-szigetek koronaékszere a Virgin (…) vállalatbirodalom tulajdonosa, Sir Richard Branson tulajdona. A listát elnézve némi túlzással mindenki, aki számít már megfordult itt.

A 74 hektáros sziget nyugalmát nemrég egy tűzeset borzolta fel, de mindenkit megnyugtatunk, hogy a helyzet azóta normalizálódott, szóval egyetlen sztárnak sem kell lemondania a szokásos vízisíelésről, kajakozásról, vagy éppen a tengeralattjárózásról.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Ők keresnek milliókat Whitney Houston halálán

Kémfotó az új Porsche 911 cabrióról

Lessen be a csodajachtba!

Itt az ehető aranypizza

Egy szupermodell hétköznapjai képekben