Az angliai Windemere egyik hotelében készül a világ legdrágább desszertje, ami nem más mint egy csokipuding. Ára nem csekélység: 22 ezer font, azaz mintegy 7,5 millió forint. Reméljük, finom...

Ha egészen véletlenül a cumbriai Windemere városába tévednének, azon belül is valamiért a Lindeth Howe Country House Hotelbe, akkor feltétlenül kóstolják meg Marc Guibert főszakács csokipudingját – már ha van Önöknél 22 ezer font.

A világ legdrágább desszertje ugyanis éppen ennyibe kerül. (Az előző rekordot a New York-i Serendipity 3 tartotta a Grand Opulence Sundae fantázianevű darabbal, ami viszont már szánalmas 20 ezer dollárért, azaz 4,3 millió forintért megvehető és megehető.)

Hogy mitől ilyen drága ez a csokipuding? Nos, természetesen nem a csokoládétól (bár az igazán minőségi csokoládé ára az egeket verdesi), hanem a benne lévő aranytól és pezsgőtől. A végső változatot aranyból készült (ámde ehető) levelek és zselésített pezsgő díszíti.

A receptet látva halkan megkockáztatjuk, hogy e desszert nem csak szép, hanem tulajdonképpen még finom is lehet. Mindenesetre az összetevők között (a már fent említett pezsgőn és aranyon túl) négyféle (barackos, narancsos és whiskeys) belga csokoládé is szerepel. A puding tetejét a szokásos cseresznye helyett egy kétkarátos gyémánt díszíti (ezt nem ennénk meg...).

Ha már az előbb ajánlgattuk a helyet, azt azért nem árt hozzátenni, hogy ha valaki megkóstolná a desszertet, akkor három héttel jelezze, ennyi időre van ugyanis szüksége a séfnek a felkészüléshez és az édesség elkészítéséhez.

Még valami: a világ legeslegeslegdrágább édessége Andre Barbe csokoládétortája, de az egy külön kategóriája, mert túl sok rajta a drágakő. Ennek megfelelően az ára is felfoghatatlan: 5 millió dollár...

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, szülőnk, a Kívül tágasabb oldalán! Rengeteg jó sztorival, linkekkel, érdekességekkel és játékkal várjuk!