Ha már nyakunkon a Húsvét, mi mással is hozakodhatnánk elő, mint a világ legdrágább csokitojásával.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

A világ legdrágább csokoládétojása 100 ezer dollárba került, ám mi most nem ezt mutatjuk meg, hanem egy másik, a maga nemében talán még izgalmasabb és értékesebb darabot.

A William Curley cége által készített csokoládétojás ugyan csak a fenti ár tizedéért kelt el, ám – szemben a 100 ezer dolláros darabbal – semmilyen ékkő nem díszíti (és veri fel az árát).

A tojásért egy Cyrus Vandrevala nevű, technológiai befektetésekkel foglalkozó üzletember 10 ezer dollárt adott. Meg tudjuk érteni, hiszen az édesség (avagy inkább műalkotás) a legfinomabb venezuelai csokoládéból készült (a Chuao-régió a világ egyik legjobb termővidéke).

A tojás elkészítése a William Curley vezette cég hét legjobb szakemberének három napi munkájába került. A töltelékben japán fekete ecet, pirított szezámmag, muscovado karamell, rozmaring, olívaolaj és borókabogyó van, díszítésként pedig egyebek mellett ehető aranylevelek találhatók.

A hagyományos nagy londoni Faberge Tojásvadászatban 200 mívesen elkészített és művészi módon díszített tojást rejtettek el a brit főváros központjában. Az eseményen a várakozások szerint közel 3,2 millió font gyűlik össze jótékony célokra. Ráadásul az összes tojást elárverezi a Sotheby's.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Hogyan legyünk multimilliomosok?

Tönkretesz-e a lottóötös?

Íme, Tamara Ecclestone különleges ruhatára!

Botrány a 3 millió dolláros Mercedes körül

A világ legdrágább helyei