A magunk részéről a rendszerváltás környékéről emlékszünk hasonlóra, akkor az egyik párt kampányában csókolózott Leonyid Brezsnyev szovjet és Eric Honecker keletnémet pártvezér, de azon akkor már (és még) röhögtünk. (Azóta sok víz lefolyt a Dunán...)

Nem vennénk rá mérget, hogy a Benetton egy több mint 20 évvel ezelőtti Fidesz-plakátról koppintott, de a ruházati cég legújabb, Unhate (kb. Tégy a gyűlölet ellen!) kampányában erősen arra hajaz.

A képeken hagyományosan ősellenségnek számító politikusok csókolóznak, és az üzenet elég egyértelmű: hallgass a szívedre, szavazz a... ja, az más volt.... szóval az üzenet nyilvánvalóan a béke, szeretet, meg egyetértés. Ilyenek.

A magunk részéről a német kancellár Angela Merkel és a francia államfő Nicolas Sarkozy csókja (legfelső kép) még csak-csak...

Ámde Barack Obama amerikai és Hugo Chavez venezuelai elnök (itt fent) smárolása már durva, és hasonlóan értékeljük Mahmúd Abbász palesztin vezető és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő összeborulását (az itt alant látható kép) is.

Mindenesetre hosszú idő óta ez az egyik legprovokatívabb (és összességében véve is minden bizonnyal a leginkább politikus) kampány a cég történetében, amely nyilván kavar majd némi vihart. Vagy ehhez már túlságosan 2011 van?

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, szülőnk, a Kívül tágasabb oldalán! Rengeteg jó sztorival, linkekkel, érdekességekkel és játékkal várjuk!

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is:

A pénz mégis boldogít?

Charlie Sheen kúriája

Itt a szupermodellek bandája!