Nem adunk tuti tippeket (ha tudnánk, milliárdosok lennénk), de talán mégis megszívlelendő az a 10 pont, amelyet itt most mindenki okulására közlünk.

Nem hiszünk a „legyünk könnyen, gyorsan milliárdosok” típusú könyvekben (legfeljebb akkor gondolkoznánk el a dolgon, ha azt milliárdos írta...), mert olyan nagy titok nincs is: szerencse, időzítés, és a megfelelő gazdasági helyzet hármasa már jó kiindulási alap (a tehetségen és a kemény munkán túl, természetesen).

Ami miatt most kivételt teszünk, éppen az, hogy 20/20 című műsorában Barbara Walters négy milliárdossal (John Paul DeJoria, a Paul Mitchell hajápolási termékeket gyártó, forgalmazó cég alapítója; Lynn Tilton, a Patriarch Partners-től; Guy Laliberte, a Cirque du Soleil alapítója és Tony Hsieh, a Zappos CEO-ja) beszélgetett a sikerről.

Íme, 10 olyan kulcskérdés, amiben egyetértettek:

1. Találd ki, mi az, amit olyan szenvedéllyel csinálsz, hogy akkor is boldogan csinálnád tíz évig, ha soha egyetlen fillért sem látnál belőle. Ezzel kell foglalkoznod.

2. Mindig légy őszinte magadhoz!

3. Fedezd fel az értékeid, és élj azok szerint az üzleti és a magánéletben egyaránt!

4. Ahelyett, hogy arra koncentrálnál, hogy válaszd szét az üzletet és a magánéletet, inkább arra figyelj, hogyan egyeztetheted össze.

5. Ne foglalkozz az érdekkapcsolatokkal! Építs igazi kapcsolatokat és barátságokat, ahol maga a viszony az érték! Ne akard a már meglévő kapcsolataidat üzleti célokra felhasználni!

6. A boldogság és ne a pénz vagy a pozíció legyen a célod!

7. Állj készen a visszautasításra!

8. A meg nem osztott siker kudarc. Adj vissza valamit, oszd meg a vagyonod!

9. A sikeres emberek olyasmiket csinálnak, amit a sikertelenek nem hajlandóak.

10. Határozd meg magadban, mit tekintesz sikernek. Belülről fakad, vagy külső elismerést jelent?

A magunk részéről ennyit tudtunk segíteni...

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, szülőnk, a Kívül tágasabb oldalán! Rengeteg jó sztorival, linkekkel, érdekességekkel és játékkal várjuk!

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is:

A leggazdagabb halott sztárok

Eladó a legendás James Bond-óra

Hol élnek a szupergazdagok?