A Top Gear műsorvezetője felettébb jó évet zárt, hiszen csak a műsorból több mint kétmillió fontot keresett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

A jelentős anyagi siker legfontosabb oka az a megállapodás, amelyet még korábban kötött a BBC-vel, és melyben közös céget hoztak létre a világszerte rendkívül sikeres Top Gear autós magazin értékesítésére.

A Top Geart a világ 198 országában vetítik, kiadták természetesen DVD-n is, a logóval és névvel pedig szinte mindent el lehet adni. A Bedder 6 névre hallgató cégnek felerészben a BBC Worldwide, 30 százalékban Clarkson, míg 20 százalékban a műsorvezető barátja, egyben a műsor co-producere, Andy Wilman a tulajdonosa. A BBC még 2006-ban engedte meg a távozással fenyegetőző műsorvezetőnek, hogy a cég létrehozásával több pénzt vehessen ki a programból.

A vállalkozást azóta nagyon felfuttatták, hiszen a jogdíjakon túl pólókból, távirányításos autókból, órákból, bögrékből és magazinokból folyik be a nem kevés pénz.

A több mint kétmillió font úgy jött össze, hogy a cégből származó 1 millió 790 ezer fonthoz jött a BBC-től műsorvezetőként kapott 350 ezer. A nagyságrendek érzékeltetése végett, egy évvel korábban még „csak” 854 ezer fontot keresett összesen, azaz egy év alatt majdnem megháromszorozta bevételeit.

Még cikkek Jeremy Clarksonról!

Politikusok nyírnák ki Jeremy Clarksont

Jeremy Clarkson orwelli szexbotránya

Sebváltó, gyilkosság

Az idióta kormányfő és a bölények

A siker mögött elsősorban a Top Gear amerikai sikerszériája áll (ott egyébként nem az eredeti brit verziót mutatják be). Érdekesség, hogy ezzel a trükkös módszerrel Jeremy Clarkson nincs a BBC legjobban fizetett alkalmazottai között, konkrétan 19-en keresnek többet (legalább évi félmillió fontot) nála.

Mindenesetre a BBC annak ellenére nem tűnik elégedetlennek, hogy még két évvel ezelőtt is évi 317 ezer fontból megúszta egyik legnépszerűbb műsorvezetője fizetését. Mint a BBC Worldwide szóvivője nyilatkozta: az elmúlt négy évben a Bedder 6 megötszörözte a nyereségét, aminek egy jelentős része visszafolyt a BBC-hez és ezen keresztül a műsorba.

Ha tetszett a poszt, jöhetnek ezek is?

Zaciba a Ferrarival és a gyémántokkal!

Öt perc alatt a világ körül

Nézegessen 25 milliós italszámlát!

Megvehető-e az amerikai elnökség?

Ilyen hotelt még nem látott!