Már ha a sikert ezúttal kegyetlen kapitalistaként a nevével fémjelzett filmek által generált bevétellel jellemezzük. Főhősünk összesen 7,4 milliárd dollárt hozott azzal a több mint száz filmmel, amiben az elmúlt két évtizedben szerepelt.

Ha valakit megkérnénk, nevezze meg, ki minden idők legtöbb bevételt hozó színésze, sokféle választ kapnánk: biztosan felmerülne Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Al Pacino, Bruce Willis, Johnny Depp és még jó sok sztár neve, de a jó választ alighanem kevesen találnák el.

Leonardo DiCaprio egyébként nem lenne teljesen rossz választás, hiszen tavaly ő hozta a legtöbb pénzt (1,1 milliárd dollárt), mögötte Johnny Depp végzett (1,03 milliárd dollárral, azaz nem sokkal lemaradva), de összességében elmaradnak győztesünktől.

Nem húzzuk tovább: a legsikeresebb pénztermelő nem más, mint Samuel L. Jackson. A Guinness World Records adatai szerint ő az a színész, akinek a filmjei a legtöbb pénzt hozták a filmtörténelemben, összesen 7,4 milliárd dollárt.

Bár akkor már pár éve szerepelt filmekben (például az 1990-es Nagymenőkben) első nagy sikerét éppen két évtizede aratta, Spike Lee Dzsungelláz (Cannesban meg is kapta érte a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat) cím alkotásban, majd sorjáztak az olyan legendás alkotások, mint a Jurassic Park, a Ponyvaregény (Quentin Tarantino egyik kedvenc színésze), a Star Wars prequel három darabja és még sorolhatnánk vég nélkül, szó szerint, hiszen több mint száz filmet jegyez.

Az elmúlt húsz évben tehát átlagosan évente több mint 4 filmet forgat (tavaly hatot, idén négyet sikerült, jövőre egyelőre háromnál tart). Mindemellett van ideje a színpadra is, mostanában a Broadwayen alakítja Martin Luther King Jr.-t.

És hogyan éli ő meg azt a felfoghatatlan rekordot? Nos, a következőket nyilatkozta a brit Channel 4-nak: „Korábban Harrison Ford tartotta a csúcsot, szerintem azért kerültünk mindketten oda, ahol vagyunk, mert több olyan kisebb, de a közönség által kedvelt filmecskében is szerepeltünk, mint a Csillagok háborúja. Szerencsés vagyok, hogy szerepelhettem olyan kasszasikerekben, mint a Jurassic Park. Rengeteg filmet forgatok, így amikor még nincs is belőle pénz, akkor is úgy tűnik, mintha lenne”.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, szülőnk, a Kívül tágasabb oldalán! Rengeteg jó sztorival, linkekkel, érdekességekkel és játékkal várjuk!

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is:

A leggazdagabb halott sztárok

Eladó a legendás James Bond-óra

Hol élnek a szupergazdagok?