Mit keres az amerikaifutball-bajnokság döntője ezen a blogon? Nem, nem tévedtünk el, mindjárt megmagyarázzuk! A helyzet úgy áll, hogy az amerikai sportélet talán legnagyobb eseménye (amit világszerte milliárdok követnek), a magánrepülőgépek kölcsönzőinek is az év legfontosabb időszaka.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

Minden év februárjában a Super Bowlt megelőző napokban már egész hadseregnyi magángép közelíti meg az éppen aktuális helyszínt a leggazdagabb és leghatalmasabb rajongókat szállítva a döntőre.

Az idei év nagy kérdése, hogy vajon a gazdagokkal szembeni ellenérzések (gondoljunk csak az Occupy-mozgalomra) korában vajon hányan választják majd a közlekedésnek ezt a kényelmes, ámde felettébb drága módját.

A számokat és trendeket érzékeltetve: a tavalyi döntő helyszínén, Dallasban 600 gép landolt, míg egy évvel korábban, Phoenixben ez a szám mindössze 400 volt. Az emelkedés tehát érzékelhető (ha már repülő...).

A mi tippünk (és ami ennél fontosabb, az előzetes felmérések) szerint idén megdőlhet a tavalyi rekord, legalábbis a bérbeadással foglalkozó cégek hatalmas érdeklődésről számolnak be. A Long Island City-beli PlaneClear például azt állítja, „elárasztják az érdeklődő New York Giants drukkerek”, akik jellemzően nagyobb, tízes csoportokban utaznának Indianapolisba, a New England Patriots elleni meccsre.

A cégek persze minden (vélt vagy valós) érvet előráncigálnak, amivel meggyőzhetik a módos és elkötelezett rajongókat. A Magellan Jets például azzal hirdeti szolgáltatását, hogy a „buli egyik fele az odaút”, míg a CitationAir a szurkolók félelmeire apellálva azzal biztatja őket, hogy magángéppel biztosan nem teszik ki magukat annak, hogy az időjárás szeszélye és az abból akadó késések miatt lemaradnak az idei Super Bowlról.

Ha tetszett a poszt, jöhetnek ezek is?

Gordon Ramsay Amerikában vett luxusházat

Itt nyaral Vilmos herceg és felesége

Eladó Shrek atyjának háza

Az első képek a szupermodell palotájáról

Eladó a történelmi Rolls-Royce