Minden idők egyik legnagyobb jachtját építtette meg magának Nagy-Britannia leggazdagabb asszonya, egészen pontosan annak milliárdos férje. Ajándéknak nem rossz...

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

A 314 láb hosszú Vava II 100 millió fontba került, és fenntartási költségei sem mindennaposak (mást ne mondjunk, 250 ezer fontba kerül teletölteni üzemanyaggal), de ez aligha okoz gondot Kirsty Bertarellinek és férjének, a milliárdos Ernestónak.

A gyógyszeriparból meggazdagodott svájci üzletember megrendelésére titokban építették meg a hajót Plymouthban (ezzel ez lett minden idők legnagyobb, Nagy-Britanniában épített jachtja). Kétszáz szakember dolgozott rajta, mielőtt múlt pénteken vízre tették volna.

Néhány adat a hajóról: a terveket a Hampshire-i Redman Whiteley Dixon készítette, a belső design Remi Tessier munkája. A Vava II-n négy kisebb csónak hozza-viszi a vendégeket a partra (avagy igény szerint helikopter...), állítható mélységű medence szolgálja a pihenést, minden luxussal felszerelt vendégkabinok (ha ezeket a szalonokat még lehet egyáltalán kabinoknak nevezni) állnak rendelkezésre (merthogy a költséghatékonyság érdekében heti több tízezer fontért ki is lehet bérelni a hajót).

A Vava II komoly sikert jelent a brit hajóépítésnek is, a konstruktőrcég ügyvezető igazgatója, Stephen Hills gyorsan közölte is, hogy ez „igazi elismerése Dél-Nyugat [Anglia] szuperjacht-építő képességének. Szeretnénk folytatni a munkát”.

Nem vagyunk meglepve.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Justin Bieber új otthona

Újszerű luxusotthon gondtalanul

1,2 millió dollár a legendás mezért

Százéves Rolls Royce eladó

Rekordáron eladó Michael Jordan háza