Egészen elképesztő összegekért cserélnek gazdát mostanában a sporttal kapcsolatos relikviák. Mint a következő miniösszeállításból is kiderül, nagyon komoly dollármilliók mozdulnak meg egy-egy értékesebb darabért.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

3. Babe Ruth ütője (1,3 millió dollár)

Minden idők harmadik legdrágább sportrelikviája a baseballhoz kötődik, méghozzá a Babe Ruthhoz. A sportág egyik legnagyobb legendája ezzel ütötte az első hazafutást a Yankee Stadion megnyitásakor 1923. április 18-án. Az 1,3 millió dolláros ár azért sem túlzás, mert az árverező Sotheby's szerint az ütő közel tökéletes állapotban volt, ráadásul rajta Babe Ruth aláírásával. A sportszert egy chicagói sportrelikviákkal kereskedő cég vette meg egy névtelen New York-i gyűjtő megbízásából.

2. Mark McGwires labdája (3 millió dollár)

Hatalmasat ugrunk összegben, hiszen a Mark McGwires 70. hazafutását jelentő labdát nem kevesebb, mint 3 millió dollárért vette meg Todd MacFarlane képregénykészítő. Érdekesség, hogy a licit 400 ezer dollárról indult és előzetesen egymillió dollár köré várták a győztes ajánlatot. Hát ezt sikerült alaposan felülmúlni... A labda egyébként eredetileg egy Philip Ozersky nevű kutató tulajdonában volt, aki ott volt azon a bizonyos mérkőzésen és volt olyan szerencsés, hogy ő kapta el a pályáról kiütött labdát.

1. Eredeti kosárlabda-szabálykönyv (4,3 millió dollár)

Nem hiába olyan népszerű a kosárlabda (is) az Egyesült Államokban, a sportág eredeti szabályait lefektető könyve (James Naismith 13 alapszabályáról van szó) 4,3 millió dollárt is megért David és Suzanne Booth-nak.

Az árverés előtt ennek az árnak körülbelül a felét várták a szakértők, ám a 4,3 millió dollár valahol talán érthető, hiszen nem akármilyen relikviáról van szó.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Eladott álom luxuskivitelben

Lessen be Meg Ryan otthonába!

Ez aztán a luxusautó!

Ricky Martinnak végül sikerült

Ez a ház kell nekünk!