Elárvereznek párat a modern fotográfia egyik legnagyobb alakja, Helmut Newton alkotásai közül. A szakemberek szerint közel 100 ezer fontot is érhet a fotós egyik legendás képe. Megmutatjuk, de csak felnőtteknek!

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

A Gazdagisztánon ritkán írunk fényképaukciókról, most mégis kivételt teszünk. Egyrészt azért, mert (ha ennyi magánzás megengedhető) ledveljük Helmut Newton képeit, másfelől pedig azért, mert 90 ezer font (32,4 millió forint) egy fotóért nálunk befér a blog keretei közé.

Minden idők egyik legnevesebb fotósának pár képe a londoni Christie's-nél kerül kalapács alá (az árverésen Helmut Newton mellett Irving Penn és David Lachapelle fényképeire is lehet licitálni).

A szakértők a legtöbbet az Önarckép feleséggel és modellekkel című, 1980-ban készült (a poszt elején látható) alkotástól várják, amelynek leütési ára könnyen elérheti a már említett 90 ezer fontot.

Egy másik kép, melyet szintén megmutatunk, az 1976-ban készült 10. emelet, Hilton, Párizs, amelynek értékét 30-50 ezer fontra taksálják.

Végezetül íme, egy ceruzával szignózott Polaroid-kép – az 1997-ben, Milánóban készült tesztfotó csak előtanulmány.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Ilyen jachtot még nem látott

Föld alatti luxusszálloda épül

Eladó a hollywoodi legenda otthona

A megagazdagok kedvenc városai

A világ legdrágább órája