A katari emír még 2006-ban vette meg London egyik legelegánsabb részén, a Park Lane-en található Dudley House-t. Aztán alakítgattak egy keveset rajta...

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

Hamad bin Khalifa Al Thani, a katari emír hat éve vette meg szerény 37,4 millió fontért a Park Lane-en található házat, aztán nekiállt és felújíttatta egy csöppet.

A 185 éves épület egyenesen a Hyde Parkra néz, és hát (miként az egy emírtől elvárható) van benne minden, mi szem-szájnak ingere, és még az is lehet, hogy kicsivel több is. (Sajnos a belsőről csak régi, 1890-es képeket tudunk mutatni, mert a katari emír eléggé el nem ítélhető módon a jelek szerint nem szereti, ha az otthonában fotózkodnak. De talán ez is több mint a semmi.)

A bálterem, a külön képgaléria még hagyján, de állítólag csak a bútorok érnek körülbelül 100 millió fontot! (Azért ebbe gondoljunk bele egy pillanatra...)

A palota mintegy 4500 négyzetméter, a renoválás nagyságrendileg 75 millió fontba került, ennek részeként három másik ingatlant lebontottak, hogy megfelelően kibővíthessék a Dudley House-t.

A Sunday Times szerint a felújítás részeként helyreállították az eredeti viktoriánus belsőket, 17 hálószobát és 14 fogadószobát kialakítva.

Egy ingatlanszakértő, akinek volt szerencséje látni az újjávarázsolt épületet, körülbelül 250 millió fontra becsülte a palota piaci értékét, amivel az természetesen Nagy-Britannia legdrágább ingatlana lenne (de aligha járunk messze az igazságtól, ha úgy véljük, az egész világon sem sok drágább lehet).

Mindenfelé aranylapok láthatók, a krém- és általában a nem harsány színek az uralkodók. Nagyon ízlésesen oldották meg” - mondta a Beauchamp Estates ingatlaniroda vezetője, Gary Hersham.

A ház kalibere és grandeur-je semmihez nem hasonlítható, ami jelenleg a piacon van” - tette hozzá a szakember.

A Dudley House-t 1827-ben építtette a Dudley Ward család, később VII. Edward király használta arra, hogy titokban találkozgasson szeretőjével, Lillie Langtry-val.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

A sztárműsorvezető új szerelmi fészke

Lessen be Eddie Murphy házába!

Íme, a világ legdrágább hotdogja!

A kaszinómogul 70 millió dolláros lakása

Lessen be a várandós szupermodellhez!