Minden idők egyik legnagyobb baseball-játékosa volt Babe Ruth. Aki valaha olvasott a XX. század elején játszódó amerikai regényt, alighanem legalább a nevet ismeri. Most elárverezik az egyik legendás, hozzá kötődő labdát.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

1921. július 12-e Babe Ruth karrierjének és a baseball történetének egyik jelentős állomása volt (a fenti kép egyébként 1924-es). A hazafutás királya ekkor állította be Roger Connor 136 hazafutásból (home run) álló rekordját, majd a következővel egyedüli csúcstartóvá vált. A meccset ráadásul idegenben, a St. Louis Browns Sportman's Park-i stadionjában játszotta Ruth csapata, a New York Yankees.

A május elején árverezésre kerülő labda a 93 éves D. Berkeley Smith tulajdona, aki egy nagybátyjától kapta, aki jelen volt a történelmi meccsen.

Aki magáénak szeretné tudni minden idők egyik legjelentősebb baseball-emléktárgyát, annak a szakemberek szerint körülbelül 50 ezer dollárt kell majd kifizetnie, ami azért nem csekélység.

Egyébként nem ez az első, Babe Ruth nevéhez kötődő labda, melyet elárvereznek. Még 2010-ben került kalapács alá az a darab, mellyel 1934-ben karrierje 702. hazafutását elérte – akkor nem kevesebb, mint 264 ezer 500 dollárt fizetett érte egy gyűjtő.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Nagyot kaszált Nigella Lawson

A világ legdrágább csokitojása

Hogyan legyünk multimilliomosok?

Tönkretesz-e a lottóötös?

Íme, Tamara Ecclestone különleges ruhatára!