Az 1920-as évek, a némafilm-korszak egyik legnagyobb bálványa volt, egyike azoknak, akiknek a nevét a mai napig őrzi az emlékezet. Most kiadó Rudolph Valentino egykori háza, amit ebből az alkalomból meg is mutatunk.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!

Korának talán legnagyobb férfisztárja volt Rudolph Valentino, aki korai halálával (1926-ban még csak 31 éves volt, amikor elhunyt) tulajdonképpen akaratán kívül megalkotta Hollywoodban a gyorsan élő, gyorsan haló sztár prototípusát. (Gondoljunk csak James Deanre...)

Korai halála elképesztő tömeghisztériát váltott ki (elsősorban hölgy-) rajongói között. Kétségkívül ő volt a némafilm-korszak ikonikus férficsillaga.

Most hirtelen kiadó lett az a spanyol stílusú ház, melyben egykoron lakott. Napi ezer (vagy hosszabb távú bérlés esetén havi 14 ezer) dollárért be is lehet költözni.

Érdekesség, hogy Valentino egykori birtokából mára nem sok maradt, gyakorlatilag mindent leromboltak, kivéve ezt a ház, melyben anno a személyzet lakott és melyet az 1970-es években leválasztottak az eredeti birtokról.

A házat 1956-ban Doris Duke (James Buchanan Duke dohány- és iparmágnás lánya) vette meg, elsősorban azért, hogy alkalmi kaliforniai látogatásain, vagy a honolului birtokra útban megszálljon ott. A dúsgazdag hölgy 1993-mas haláláig használta a házat és a birtokot.

Jelenlegi tulajdonosa, Geoffrey Land saját bevallása szerint hosszú évekig próbálta megvenni az ingatlant, mígnem 2003-ban sikerrel járt. Komoly felújításba kezdett, hogy (megfelelően modern körülmények között) visszaállítsa az eredeti pompát.

A házban található egy hatalmas hálószoba kandallóval. A fürdőszobában ott van minden, mi szem-szájnak ingere, egyebek mellett gőzzuhany és persze padlófűtés. A szabadban természetesen (sósvizes) medence.

Ha tetszett a poszt, jöhetnek ezek is?

Csodálatos luxusfürdőszobák

Jeremy Clarkson nagyot kaszált

Zaciba a Ferrarival és a gyémántokkal!

Öt perc alatt a világ körül

Nézegessen 25 milliós italszámlát!