Elkelt az a ház, ahol a filmtörténelem egyik legendás alkotása, az Audrey Hepbrun főszereplésével forgatott Álom luxuskivitelben készült.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

A New York-i Keleti 71. utca 169 szám alatti házat csaknem 6 millió dollárért (egészen pontosan 5 millió 970 ezerért) vásárolta meg egy gyakorlatilag ismeretlen, Cipruson bejegyzett cég, a Costalea Holdings Limited (vajon miért van olyan érzésünk, hogy „adóoptimalizálás” minősített esetével van dolgunk?).

A ház viszonylag gyorsan elkelt, hiszen csak tavaly decemberben dobta piacra Peter E. Bacanovic, aki (ha már pénzügyi trükköket emlegettünk fentebb) nem akárki, hiszen a Merril Lynch brókere anno öt hónapot töltött börtönben bennfentes kereskedés miatt.

Peter E. Bacanovic egyébként még 2000-ben vette meg a házat, akkor alig 1,8 millió dollárt fizetett a 4 szintes házért, ahol az 1961-es film külső jeleneteit forgatták. A belsőket hollywoodi stúdiókban vették fel, bár arról folyik némi vita, hogy azt a jelenetet, melyben a főszerepet játszó Audrey Hepburn tulajdonképpen egy lepedőben megy el egy fogadásra, vajon a nappaliban vették-e fel... (Korábban itt írtunk arról, hogy eladták azt a házat, melyben Truman Capote a film alapjául szolgáló regényt írta.)

A házban mára két lakást alakítottak ki, a felső szinten találhatóban két hálószoba saját fürdőszobákkal és három kandallóval, míg lent szintén két hálószoba van, két kandallóval, saját szoláriummal és egy nagy hátsókerttel.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Lessen be Meg Ryan otthonába!

Ez aztán a luxusautó!

Ricky Martinnak végül sikerült

Ez a ház kell nekünk!

Eladó az egyetlen Ferrari-motor