Alighanem minden gazdag gyűjtőnek megremegett kicsit a gyomra, amikor megtudta, hogy elárverezik azt a gyűrűt, amit Marylin Monroe Joe DiMaggiótól kapott házasságuk alkalmából.

1954. január 14-e hatalmas nap volt az amerikai szórakoztatóipar életében – ekkor házasodott össze az akkoriban éppen a legnagyobb sztárok közé berobbanó Marilyn Monroe és az amerikai futball élő (bár ekkor már 3 éve visszavonult) legendája, Joe DiMaggio. (Mindkettőjüknek ez volt egyébként a második házassága.)

A jeles eseményre Joe DiMaggio egy 35 gyémánttal berakott platina jegygyűrűt vett akkor 27 éves feleségének. Bár a viharos (és nem ritkán erőszakos) házasság alig egy évig tartott, ám később sem tudtak elszakadni egymástól. Amikor Marilyn Monroe harmadik házassága (a drámaíró Arthur Millerrel) 1961-ben véget ért, ismét összejött DiMaggióval.

Olyannyira, hogy történészek szerint ők ketten éppen az újraházasodást tervezték, amikor 1962-ben Marilyn Monroe meghalt (a hivatalos verzió szerint öngyilkos lett, de alighanem csak a John Kennedy meggyilkolása kapcsán merült fel annyi kérdőjel, mint amennyi a színésznő halála körül tornyosul).

A temetést is Joe DiMaggio intézte, és a következő két évtizedben hetente háromszor vitetett rózsát a sírjára.

Visszatérve a gyűrűre, az ékszer hiányos, miután az egyik gyémánt elveszett, de szakértők szerint a leütési ár valahol 300 ezer és 500 ezer dollár között várható a december közepi aukción.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, szülőnk, a Kívül tágasabb oldalán! Rengeteg jó sztorival, linkekkel, érdekességekkel és játékkal várjuk!

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is:

Pillantás a hercegi kulisszák mögé

Itt a 60 millió dolláros álomlakás!

Ki lesz a hip-hop első milliárdosa?