A Costa Concordia tragédiája aligha tett jót a tenger- és óceánjáró hajók megítélésének, de a luxusutak híveit ez aligha tántorított el. Alighanem így gondolja ezt a Six Star Cruises is, amely egy (amilyen drága, olyan kimerítő) 1,5 millió dolláros úttal állt elő.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Továbbra is jól mennek a luxusutak a különböző tenger- és óceánjáró hajókon, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Six Star Cruises képes volt előállni egy 1,5 millió dolláros csomaggal (igaz, két fő részére).

A program rögtön a kedves vendég otthonánál kezdődik, ahonnan privát helikopterrel szállítják a minden kényelemmel felszerelt Boeing magángéphez, amely aztán az út Los Angelesbe viszi, a 124 napos, 28 országot (egyebek mellett a Maldív-szigeteket, Új-Zélandot és Malajziát is érintő) luxusút kiindulópontjához. Ahol esetleg autóra lenne szükség, ott csak és kizárólag sofőr vezette Rolls Royce Phantommal közlekednek.

A Silversea Silver Whisper nevű óceánjárója nem mindennapi lehetőségeket kínál: folyamatosan nyitva tartó, rendkívül magas színvonalú éttermeket (külön olasz és francia konyhát is visznek), pihenési és szórakozási lehetőségek egész tárházával.

A vacsorát követően a vendégek válogathatnak a különböző zenei programok közül, lehet táncolni élő zenére, vagy klasszikus zenei koncertet hallgatni, esetleg vásárolgatni (...), kaszinózni, filmet nézni a hajó saját mozijában, esetleg lemozogni a kalóriákat a fitnesszteremben, vagy a különböző medencék, szaunák és pezsgőfürdők garmadájában feltöltődni.

A menüben megtalálható a rendkívül ritka Da Hong Pao tea, melynek kilója 3000 dollár, valamint a nagy pezsgőklasszikus, a Dom Perignon Rosi. Az árban saját, személyre szabott inasszolgálat is benne foglaltatik, aki pedig úgy érzi, hogy ennyi neki nem elég, az némi ráfizetéssel elfoglalhatja a hajó két hálószobás, márvánnyal borított fürdőszobás, külön étkezős, verandás, saját báros királyi lakosztályát.

Ez persze eddig még nem feltétlenül 1,5 millió dollár, ám ha hozzátesszük, hogy a már említett Boeing sem akármi, a maga hatalmas központi társalgójával, hálószobáival, Michelin-csillagos séf alkotta, tízfogásos ételcsodáival... Amikor pedig nem a hajón töltik a vendégek az éjszakát, akkor olyan luxusszállodák lakosztályaiban pihenhetnek, mint a Sunset Island (Miami) és a Beverly Wilshire (Los Angeles).

Akkor most már csak másfél millió dollár kellene...

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Csodapalota 78 millió dollárért

Minden idők legdrágább Bentley-je

Szuper házat vett Kyra Sedgwick és Kevin Bacon

Csúcsluxus az elnöki különgépen

Ide költözött Arnold Schwarzenegger felesége