A Rolls Royce Pininfarina Hyperion annyira különleges, hogy egyelőre ára sincs. Legutóbb az első tulajdonos 6 millió dollárért adta el.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Még 2008-ban történt, hogy egy megszállott Rolls Royce gyűjtő, Roland Hall, felkérte a Pininfarinát, ugyan, építene neki egy, a 30-as évek pompás járműveinek stílusában készült egyedi darabot a márka kupéváltozatából.

Így készült el a görög mitológiából nevet kapó Hyperion, melytől azonban a tulajdonos meglehetősen gyorsan, már egy évvel később megszabadult. Nem kevés pénzért persze, hiszen az új tulaj 6 millió dollárt fizetett az egyedi autóért.

A Rolls Royce most egy Abu Dzabiban lévő autókereskedésben bukkant fel, jellemző, hogy árcédula nélkül, de meg lennénk lepve, ha kevesebb kerülne, mint a 3 évvel ezelőtti hatmillió.

A járművet a Pininfarina különleges projektekre szakosodott részlege építette, a 453 lóerő egy 6750 köbcentis, V12-es motor hajtotta autóból kivették a hátsó üléseket, a vezetőülést pedig 400 mm-rel hátrébb helyezték el, és a sorozatgyártáshoz képest a tető is kissé nagyobb lett.

A Pininfarina egy teljesen új tetőtartót is tervezett, amely az ülések mögött, egy faborítás alatt rejtezik. A Hyperion teljes karosszériéja szénszálas, kivéve az ajtókat, melyeket rendkívül jó minőségű fából készítettek.

Ha tetszett a poszt, olvassa el ezeket is!

Lessen be a Batman-lakosztályba

Tízmilliók a legendás erotikus fotókért

Ilyen jachtot még nem látott

Föld alatti luxusszálloda épül

Eladó a hollywoodi legenda otthona